أول مرة أجرب فيها إني اعمل مولتن كيك
فكرة اني اعمل مولتن كيك و اقدمها في القناة للناس فكرة عمرها ما جت في بالي قبل كده
لاني ببساطة جربت المولتن كيك في كافيهات كتير بس عمري ما حسيت انها مضبوطة او ناجحة و بعد كده بطلت اطلبها .
في يوم جالي تعليق على احد الفيديوهات على قناة قولنا نجربها على يوتيوب بيطلب مني اني اعمل مولتن كيك
فكرت إني عايزة أعملها بطريقة سهلة و بسيطة ، دورت على وصفات كتير و قابلني وصفة سهلة و بسيطة و بتاخد دقيقة في الميكروويف و بإستخدام بسكوت أوريو

لكن بعد ما جربتها الطريقة منجحتش معايا لأنها فارت في الميكروويف و متبقاش منها حاجة تتاكل
عدت التجربة مرة تانية و قللت البيكنج بودر بس فارت برده و كانت نتيجتها زي الشكل ده
جبت طريقة تانية سلهلة برده بس في الفرن و لما جربتها تجحت معايا و النتيجة كانت حلوة جدا احلى كتير من نتبجة الكافيهات.
الفكرة كلها ان المولتن كيك لازم تدخل الفرن على درجة حرارة عالية جدا لوقت قليل جدا علشان قلبها يفضل سايح
و المدة اللي تقعدها في الفرن بتختلف على حسب حجم القالب يعني الفيديو اللي انا جبت منه الطريقة حطها في الفرن ٨ دقائق ، انا حطيطها ٦ دقائق بس لاني استعملت قالب اصغر
المقادير
الطريقة
تقيمي للتجربة : 8.5/10
أسباب التقيم :
لأن غير مذكور حجم القالب المستخدم و الكمية تكفي كام فرد
التجربة كاملة في الفيديو التالي
فكرة اني اعمل مولتن كيك و اقدمها في القناة للناس فكرة عمرها ما جت في بالي قبل كده
لاني ببساطة جربت المولتن كيك في كافيهات كتير بس عمري ما حسيت انها مضبوطة او ناجحة و بعد كده بطلت اطلبها .
في يوم جالي تعليق على احد الفيديوهات على قناة قولنا نجربها على يوتيوب بيطلب مني اني اعمل مولتن كيك
فكرت إني عايزة أعملها بطريقة سهلة و بسيطة ، دورت على وصفات كتير و قابلني وصفة سهلة و بسيطة و بتاخد دقيقة في الميكروويف و بإستخدام بسكوت أوريو

لكن بعد ما جربتها الطريقة منجحتش معايا لأنها فارت في الميكروويف و متبقاش منها حاجة تتاكل
عدت التجربة مرة تانية و قللت البيكنج بودر بس فارت برده و كانت نتيجتها زي الشكل ده
جبت طريقة تانية سلهلة برده بس في الفرن و لما جربتها تجحت معايا و النتيجة كانت حلوة جدا احلى كتير من نتبجة الكافيهات.
الفكرة كلها ان المولتن كيك لازم تدخل الفرن على درجة حرارة عالية جدا لوقت قليل جدا علشان قلبها يفضل سايح
و المدة اللي تقعدها في الفرن بتختلف على حسب حجم القالب يعني الفيديو اللي انا جبت منه الطريقة حطها في الفرن ٨ دقائق ، انا حطيطها ٦ دقائق بس لاني استعملت قالب اصغر
المقادير
- ١٦٠ جرام شكولاتة
- ٤ مكعبات زبدة
- ربع كوب سكر مطحون
- ٢ بيضة
- ٢ صفار بيضة
- ٢ معلقة كبيرة دقيق
- معلقة صغيرة بيكنج بودر
- معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
- تسخين الفرن على درجة حرارة ٢٣٠
- نبشر الشوكولاتة و نضيف عليها الزبدة و نحطهم على حمام مياه مغلية الى ان تذوب الشوكولاتة و تختلط بالزبدة ثم نرفعها من على حمام المياه و نتركها لتبرد (بشر الشكوكولاتة فايدته ان الشوكولاتة كلها تذوب مع بعض في وقت واحد )
- باستخدام المضرب الكهربائي او اليدوي نخلط البيضتين مع صفار البيضتان مع السكر و الفانيليا
- ثم نضيف صوص الشوكولاتة بعد ان برد
- و في النهاية نضيف الدقيق و البيكنج بودر و يتم الخلط جيدا باستخدام المضرب
- نضعها في قوالب سيلكون مبطنة بالزبدة و الدقيق ( لسهولة اخراجها )
- ندخلها الفرن لمدة ٦ دقائق
- نتركها حوالي ٣٠ ثانية قبل ان نقلبها
ملحوظة
يفضل إضافة رشة ملح الى الدقيق لإظهار نكهة الشوكولاتة و لموازنة الطعم
مميزات التجربة:
سهلة و بسيطة
وقت قليل في التنفيذ
غير مكلفة
صعوبات التجربة:
الوقت لازم يكون دقيق جدا
سهلة و بسيطة
وقت قليل في التنفيذ
غير مكلفة
صعوبات التجربة:
الوقت لازم يكون دقيق جدا
تقيمي للتجربة : 8.5/10
أسباب التقيم :
لأن غير مذكور حجم القالب المستخدم و الكمية تكفي كام فرد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق